Agent trapt bestuurder van scooter op Zernike

nieuws
Foto: ingezonden

Een scooterrijder is zondag aan het einde van de middag gewond geraakt bij een incident op Zernike. Dat meldt een nieuwsfotograaf aan OOG Tv.

Op de Zernike Campus vond een grote politieactie plaats vanwege een illegale scootermeeting. Nadat de politie eerder op de dag had ingegrepen op de Jeverweg en later op een industrieterrein bij Kolham, verzamelden scooterrijders zich daarna op Zernike. Door de politie werd het terrein afgesloten. “Bij die actie heeft een agent op het Blauwborgje een bestuurder van een scooter getrapt”, vertelt de fotograaf. “De scooterrijder kwam daardoor ten val en raakte gewond.”

Ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer behandeld waarna deze naar het politiebureau is gebracht. “Ik heb begrepen dat deze jongeman de agenten had beledigd, waarna werd ingegrepen.” Ook de scooter zou meegenomen worden naar het bureau, maar dit liep anders dan gedacht. “Er stond een groepje jongeren toe te kijken. Terwijl de agent in de politiewagen ging zitten, snelde één van de jongens naar de bewuste scooter en ging er vervolgens in een noodvaart vandoor. De agenten konden nooit zo snel ingrijpen. Ik vermoed dat ze het vehikel veilig hebben proberen te stellen, zodat er geen controle kon worden uitgevoerd.” Of de scooter bij de uitgang van Zernike ook is tegengehouden kan de fotograaf niet vertellen. De Campus was namelijk enig tijd volledig afgesloten.

Foto: ingezonden