Deelnemers illegale scootermeeting wijken uit naar Kolham, politie grijpt in

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Deelnemers aan de illegale scootermeeting die in Stad gehouden zou worden, zijn uitgeweken naar Kolham. Rond 14.45 uur greep de politie op deze locatie in.

Aanvankelijk zouden de deelnemers aan de meeting elkaar ontmoeten op het Kattegat en de Jeverweg in Stad. De politie liet eerder in de middag weten dat men volop aanwezig is en dat deelname strafbaar is. “We handhaven daar onder andere op het overtreden van de wegen- en verkeerswet, de wet id en het samenscholingsverbod”, aldus een politiewoordvoerder.

Alternatieve locatie
De scootermeeting werd eerder in de week aangekondigd op sociale media. Een eerdere meeting, in Rotterdam, trok enkele honderden deelnemers. De organisatie liet daarop weten ook andere delen van het land te willen bezoeken. “De organisator is in de ochtend bij Assen van de snelweg gehaald”, melden nieuwsfotografen. “Nadat er geconstateerd was dat er op de ontmoetingsplek veel politie aanwezig was, is men gaan zoeken naar een alternatieve plek.”

Politie grijpt in
Die nieuwe locatie werd een industrieterrein bij Kolham. “Ik denk dat er hier tussen de honderd en tweehonderd deelnemers aanwezig zijn. Op de weg hier naar toe zagen we ook veel auto’s rijden met aanhangwagens met daarop scooters of crossbrommers. Bij Kolham hebben ze een tijdje stunts uitgehaald. Op een gegeven moment kwam de politie in actie. Een groot gedeelte van de groep wist te vluchten, een ander deel kon ingesloten worden. Behalve agenten was ook de mobiele eenheid hierbij betrokken. Zij hebben de gegevens genoteerd en hebben de personen verzocht naar huis te gaan.”

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl