Vrijdag zo goed als droog en soms wat zon; weekend wordt wisselvallig

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De komende drie dagen kennen een sterk wisselend weerbeeld. Vrijdag en zondag blijft het waarschijnlijk droog en relatief rustig, maar zaterdag trekt een aantal buien over de provincie en waait het stevig. Dat voorspelt OOG-weerman Johan Kamphuis voor de komende dagen.

Vrijdag verloopt relatief rustig, zegt Kamphuis: “Er is af en toe zon, afgewisseld door stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog bij 16 graden als maximumtemperatuur. De wind uit het zuiden tot zuidwesten is matig.”

In de nacht van vrijdag op zaterdag verandert het weer. Dan valt er volgens Kamphuis flink wat regen. Ook kan de wind opsteken boven Groningen: voor het Waddengebied kondigde het KNMI zelfs de weerswaarschuwing ‘code geel’ af voor harde windstoten. Ook zaterdag overdag zijn er nog enkele buien actief boven onze gemeente, aldus Kamphuis: “Het is dan half tot zwaar bewolkt, met vooral in de loop van de middag af en toe een doorbrekende zon. Het wordt 15 graden bij een stevige westenwind.”

“Zondag schijnt de zon van tijd tot tijd en blijft het vrijwel overal droog”, vervolgt de OOG-weerman. “Het wordt 16 of 17 graden en een zwakke of matige westenwind. Na het weekend is het op maandag rustig en droog. Met geregeld zon wordt het 16 graden. Dinsdag houdt het droge weer aan, maar woensdag neemt de kans op een bui weer wat toe. Op beide dagen wordt het circa 15 graden en schijnt de zon geregeld.”

Deel dit artikel: