Vijf verdachten van seksuele uitbuiting in Groningen langer achter slot en grendel

nieuws
Foto 112groningen.nl

De drie Roemeense mannen en twee vrouwen, die op dinsdag werden aangehouden voor seksuele uitbuiting, verboden wapenbezit en een aantal andere misdrijven, blijven 14 dagen langer in voorarrest.

Dat besloot de rechter-commissaris vrijdagmiddag. Een zesde verdachte, een 53-jarige man (eveneens uit Roemenië), is niet voorgeleid. Hij blijft wel verdachte in deze zaak.

De zes verdachten werden dinsdag aangehouden in Delfzijl, Hoogezand en bij een tankstation aan de Europaweg. Naast seksuele uitbuiting wordt aan een aantal verdachten ook verboden wapenbezit en een aantal andere misdrijven ten laste gelegd. Het onderzoek in de zaak gaat door.

De politie is nog steeds op zoek naar informatie die kan helpen bij dit onderzoek. De verdachten reden in donkere auto’s met Roemeense kentekenplaten. Heeft u deze zien staan? Meld het dan bij de politie. Ook als u informatie heeft over met wie de verdachten omgingen en waar zij zich mee bezig hielden, roept de politie op die info te delen met het onderzoeksteam. Alle informatie kan van belang zijn. U kunt uw informatie delen via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000..