Zes Roemenen aangehouden voor seksuele uitbuiting, onder meer bij tankstation in Stad

nieuws
Foto via Politie.nl

De politie heeft afgelopen dinsdag zes personen uit Roemenië aangehouden op verdenking van seksuele uitbuiting, verboden wapenbezit en een aantal andere misdrijven.

Hoewel alle zes verdachten verbleven in Hoogezand, waren zij actief in verschillende delen van de provincie. Het onderzoek start maandagnacht in Delfzijl, waar een anonieme melder bij de politie aangeeft dat er langere tijd een auto geparkeerd staat aan de Zigzagoven. De politie treft in de auto een 28-jarige man en een 20-jarige vrouw aan. Op basis van onderzoek bij de verdachten en in hun auto wordt het tweetal aangehouden voor seksuele uitbuiting (mensenhandel) en verboden wapenbezit. In het voertuig wordt ook pepperspray aangetroffen.

Drie verdachten aangehouden in Stad

De volgende dag (dinsdag) houdt de politie nog eens drie verdachten aan, dit keer mannen van 32, 46 en 53 jaar. Zij worden aangetroffen in een voertuig nabij een tankstation aan de Europaweg in Stad. In het voertuig worden pepperspray en een slagwapen gevonden. Dezelfde dag stapt de politie binnen in een woning aan de Meint Veningastraat in Hoogezand. Hier worden nog eens  worden twee vrouwen van 30 en 35 aangetroffen. Ook zij zijn aangehouden en de politie neemt twee auto’s in beslag, evenals meerdere gegevensdragers. De auto’s en gegevensdragers worden onderzocht en de verdachten worden verhoord. In het onderzoek wordt ook gekeken of er sprake is van meerdere slachtoffers.

Politie vraagt hulp van publiek

De politie is op zoek naar informatie die kan helpen bij dit onderzoek. De verdachten reden in donkere auto’s met Roemeense kentekenplaten. Heeft u deze zien staan? Meld het dan bij de politie. Ook als u informatie heeft over met wie de verdachten omgingen en waar zij zich mee bezig hielden, roept de politie op die info te delen met het onderzoeksteam. Alle informatie kan van belang zijn. U kunt uw informatie delen via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000.