Traplift geplaatst in clubhuis VV Gorecht: “Iedereen kan nu wedstrijden bekijken vanuit onze viproom”

nieuws
Foto: VV Gorecht

Voetbalvereniging Gorecht uit Haren beschikt sinds enkele dagen over een heuse traplift in het clubhuis. Voorzitter Mariska Sloot is erg blij met de aanwinst.

Hoi Mariska! Een traplift. Wat is de achtergrond?
“VV Gorecht heeft ruim negenhonderd leden. Maar buiten de leden om hebben we ook de Vrienden van VV Gorecht. Zij zijn al vele jaren actief, en bestaan uit leden en oud-leden van de voetbalvereniging. De voetbalvereniging zelf bestaat nu 56 jaar en je moet je voorstellen dat er bij de vrienden mensen actief zijn die al hun hele leven bij de club betrokken zijn. En wat doen deze vrienden dan. Ze helpen eigenlijk waar ze kunnen. Ze halen en brengen oud-leden zodat ze bij wedstrijden aanwezig kunnen zijn, en ook financieel dragen ze een steentje bij om het leuker te maken. En nu hebben ze het mogelijk gemaakt dat er een traplift is gekomen.”

Was deze traplift een grote wens?
“Dat kun je wel zeggen. Boven de kantine in ons clubgebouw hebben we een ruimte die we beschouwen als onze viproom. Je hebt daar een heel mooi uitzicht over het veld. Het is de perfecte plek om een wedstrijd te kunnen zien. Om daar te komen moet je gebruik maken van een trap. Maar niet iedereen is even mobiel. Met deze traplift wordt het mogelijk dat iedereen daar straks warm en droog kan zitten. Dat is toch super?”

En dat mensen dus niet buiten hoeven te staan …
“Precies. Als ik nu naar buiten kijk dan is het volop herfst. Je wilt mensen dan niet op een stoeltje buiten laten zitten of negentig minuten in de regen langs de zijlijn laten staan. En dat mensen zich bij een trap moeten ophijsen, dat is ook geen doen. Daarom heeft de vriendenclub zich er voor ingezet dat deze traplift zou komen. Ik heb begrepen dat de vriendenclub de helft van het bedrag op tafel heeft gelegd. De andere helft is door de voetbalclub zelf betaald. En vergis je niet hè. Zo’n lift is echt ontzettend duur.”

Hoe zijn de reacties?
“Die zijn er nog niet. Ja, dat klinkt gek, maar de lift is echt gloednieuw. Volgende week speelt het eerste team van Gorecht haar eerste wedstrijd van het seizoen. Dus dat wordt sowieso memorabel. Niet alleen vanwege de lift, maar ook omdat het de eerste wedstrijd zal zijn in de eerste klasse. Vorig seizoen zijn we namelijk gepromoveerd. Maar ik denk dat mensen heel blij zullen zijn met de lift.”