Studenten brengen de nacht in tentjes door in Noorderplantsoen: “Aandacht voor tekort aan woningen”

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Enkele tientallen studenten hebben de nacht van vrijdag op zaterdag doorgebracht in tentjes in het Noorderplantsoen. Het gaat om een protestactie.

De tentjes werden vrijdagavond neergezet. Met de actie vragen de studenten aandacht voor het tekort aan studentenwoningen in de stad. Op spandoeken zijn bijvoorbeeld teksten te lezen als ‘Doe het zelf, doe het samen, onteigen huiseigenaren’. Een week na de start van het nieuwe collegejaar zijn er nog altijd flink wat studenten die geen kamer hebben kunnen vinden. In het begin van de nacht stonden er ongeveer tien tenten. De tenten zullen er ook zaterdag nog staan, waarbij er overdag verschillende workshops zullen worden aangeboden.

Afgelopen week werd bekend dat Shelter Our Students, SOS, weer begonnen is met het helpen van dakloze internationale studenten aan noodopvang. De afgelopen periode hebben zich meer dan honderd studenten opgegeven voor noodopvang. Het is het tweede jaar dat SOS internationale studenten probeert te helpen aan een slaapplek. Vorig jaar begon SOS met de opvang, omdat veel internationale studenten geen kamer hadden aan het begin van het studiejaar.

Foto: Rieks Oijnhausen