Stad ondertekent actieplan studentenhuisvesting nog niet

Wethouder Rik van Niejenhuis ondertekent het nationaal actieplan studentenhuisvesting nu nog niet.

Hij wil eerst een aantal aanvullingen: meer geld, meer ruimte voor eigen beleid en hij wil ook dat de onderwijsinstellingen de instroom van studenten kunnen beperken. De wethouder denkt dat overeenstemming over de aanvullingen niet ver weg is want de zes grootste gemeenten van Nederland zijn het eens over deze aanvullingen. Het actieplan van het kabinet betekent dat er tot 2030 landelijk gezien tot 60.000 studenwoningen bij moeten komen. Het plan moet er ook voor zorgen dat de huisvesting voor studenten op orde is,

Het kabinet maakte het actieplan samen met gemeenten, onderwijsinstellingen, woningcorporaties, studenten en vastgoedondernemers.