Restaurant Ukraine Food aan Kerklaan gaat a.s. zaterdag open

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Restaurant Ukraine Food opent deze zaterdag 1 oktober haar deuren. Het restaurant aan de Kerklaan 23 wordt gerund door en voor Oekraïners.

De bedoeling van het restaurant is om de Oekraïense bevolking te ondersteunen door middel van goederen en financiële hulp. Ukraine Food wordt gerund door drie vrouwen die al meer dan 14 jaar bevriend zijn. Eén van de dames is Nederlandse, de andere twee zijn gevlucht uit Oekraïne.

Het restaurant levert momenteel eten aan twee hotels met gevluchte Oekraïners, en de lunch voor Oekraïense kinderen op een basisschool in de stad. Er liggen ook militairen uit dat land in Groningse ziekenhuizen. Zij krijgen dagelijks eten uit het restaurant.

In de keuken staan ook gevluchte Oekraïners die vanwege taalproblemen moeilijk aan werk komen. In het restaurant zelf kan ook de maaltijd gebruikt worden. Bovendien is het een ontmoetingsplaats voor Oekraïners.