PVV wil af van dealers en junks op Ubbo Emmiussingel: ‘Geen goed visitiekaartje’

nieuws
Het pleintje in rustigere tijden - Foto via Google Maps - Streetview

De gemeente moet iets doen aan de samenklontering van junks en dealers op de kruising van de Ubbo Emmiussingel en de Ubbo Emmiusstraat. Daarvoor zal de PVV-fractie woensdagmiddag pleiten in het wekelijkse vragenuurtje op het Stadhuis.

Volgens de fractie hangen er, sinds de invoering van het samenscholingsverbod voor de Gele Loper in juli, dagelijks tussen de twintig en dertig junks en dealers rond op het pleintje tussen de twee straten. De PVV denkt dat de sluiting van café D’Olle Grieze en het samenscholingsverbod hebben gezorgd voor een ‘waterbedeffect’, waardoor de overlast zich heeft verplaatst.

De PVV stelt meerdere meldingen te hebben van diefstallen en tasjesroven sinds juli. Dat is onacceptabel, aldus fractievoorzitter Dennis Ram: “Het stationsgebied en de toegang over de Museumbrug moet een veilige omgeving zijn en de singel een plek waar mensen veilig kunnen zitten op de geplaatste bankjes. Ook maken vele mensen gebruik van deze route om van en naar het station het centrum in te komen. Dit is, naast de bijhorende overlast die het met zich meebrengt, geen visitekaartje voor Groningen.”