Politie voert snelheidscontroles uit bij De Poffert waar onlangs een wielrenner ernstig gewond raakte

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie heeft zondag snelheidscontroles uitgevoerd op het Hoendiep tussen De Poffert en Enumatil. Dat meldt de politie op sociale media.

De controles vonden plaats op de kruising met de Kerkeweg. Op deze kruising werd vorige maand een wielrenner aangereden door de bestuurder van een personenauto. De wielrenner raakte hierbij zwaargewond. Het is onbekend of er bij de controle ook bekeuringen zijn uitgedeeld. Ook elders in het Westerkwartier vonden snelheidscontroles plaats. Daarbij werd een automobilist betrapt met een snelheid van 162 op de teller, waar 80 is toegestaan. Deze bestuurder kon zijn rijbewijs inleveren.

Bewoners in het gehucht De Poffert klagen al jaren steen en been over de verkeerssituatie. Men omschrijft het als onveilig omdat er veel te snel wordt gereden. Maatregelen die in het verleden zijn genomen zijn onvoldoende. De afgelopen periode hebben de bewoners diverse fietsers en voorbijgangers geënquêteerd over de situatie. Die resultaten werden in het begin van de zomer overhandigd aan wethouder Phillip Broeksma (GroenLinks) van Verkeer. Eerder liet de wethouder weten dat er geen klachten zijn binnengekomen over de verkeersproblematiek in het gehucht.