Wielrenner zwaargewond bij verkeersongeluk op Hoendiep nabij Enumatil

nieuws
Foto Mike Weening - Weening Fotografie

Bij een verkeersongeluk op het Hoendiep nabij Enumatil is woensdag aan het einde van de middag een wielrenner zwaargewond geraakt. Dat meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 17.15 uur ter hoogte van de kruising met de Kerkeweg. “Een automobilist heeft een wielrenner geschept”, vertelt een politiewoordvoerder. “De fietser is hierbij zwaargewond geraakt en is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Wij doen onderzoek naar de precieze toedracht.”

Volgens nieuwsfotograaf Mike Weening van Weening Fotografie rukten hulpdiensten massaal uit. “Twee ambulances kwamen ter plaatse en het Mobiel Medisch Team, MMT, was aanvliegend vanuit Amsterdam. Het MMT is echter niet ter plaatse geweest. Van omstanders hier ter plaatse begrijp ik dat de automobilist de wielrenner nooit gezien heeft vanwege slecht zicht. De wielrenfiets is zwaar beschadigd geraakt. Verschillende onderdelen zijn verwrongen geraakt. De Forensische Opsporing van de politie heeft onderzoek gedaan. De weg was enige tijd volledig afgesloten.”

Foto Mike Weening – Weening Fotografie
Foto Mike Weening – Weening Fotografie
Foto Mike Weening – Weening Fotografie