Podcast over Project X Haren: de dag begon gemoedelijk, maar in de avond sloeg de sfeer om

nieuws

21 september 2012 werd het altijd zo rustige en nette dorp Haren overspoeld door honderden jongeren, vanwege een uit de hand gelopen verjaardagsuitnodiging op Facebook. In de podcast ‘Er is geen feestje’ gaan OOG-podcastmakers Thijs Faber en Wouter Holsappel tien jaar terug in de tijd, naar Project X Haren.


In aflevering 1 ging het voornamelijk over de aanloop naar die 21 september 2012. Aflevering 2 begint op vrijdagmorgen. Er hebben zich dan wel duizenden mensen aangemeld voor het feestje via Facebook, maar er zullen toch niet echt zo veel mensen gaan komen? De inwoners van Haren kunnen niet geloven dat zo veel mensen echt naar hun dorp toe zullen gaan komen. Het is aan het begin van de dag nog vrij gemoedelijk en gezellig. Toch wordt het drukker… en drukker… en drukker.

Maar dan begint het te schemeren. De gezellige sfeer slaat om in een grimmige sfeer. Aan de hand van verschillende mensen die vooraan stonden toen het uit de hand liep hoor je in de podcast wat er allemaal gebeurde. En wie waren nou die mensen die ervoor zorgden dat het uit de hand liep? Op de avond zelf gaat het onder de aanwezigen als een lopend vuurtje rond: dat zijn voetbalsupporters. Maar klopt dat wel?

De podcast ‘Er is geen feestje’  is een eigen productie van OOG en is te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify of je favoriete podcast-app.