“Opnieuw zorgt een hoge vrachtwagen voor schade aan bomen in Oranjebuurt”

nieuws
Foto: Jody Davis via Pixabay

Een vrachtwagen heeft vrijdagmiddag schade veroorzaakt aan een boom in de Oranjebuurt. Volgens Boomwachters Groningen is het niet de eerste keer dat zoiets gebeurt.

Op een foto is te zien dat de bast van de boom deels is verdwenen en dat er beschadigingen zijn. Volgens Boomwachters Groningen is een vrachtwagen de oorzaak: “Het gaat om forse schade aan deze mooie boom. En het is niet de eerste keer dat dit in de wijk gebeurt. Waarom worden deze enorme wagens toch toegestaan in een woonwijk met smalle straten en bomen?” Men roept de fracties van GroenLinks en de Partij voor de Dieren op om naar de situatie te kijken.

Via sociale media vragen mensen zich af of de chauffeur van de vrachtwagen de schade gaat betalen.