Open Monumentendag: 65 monumenten open voor het publiek

nieuws
Foto: Capella Groningen

Tijdens Open Monumentendag, in het weekend van 10 en 11 september, openen 65 monumenten in de gemeente Groningen hun deuren voor het publiek.

 

Met het oog op het thema ‘Duurzaamheid’ staan dit jaar panden centraal die op een duurzame manier beheerd of gerestaureerd zijn, zoals onlangs het stadhuis. Ook worden allerlei activiteiten georganiseerd die in het teken staan van duurzaamheid. Er is ook aandacht voor het verduurzamen van monumenten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zonnepanelen te plaatsen op een monumentaal pand, zonder afbreuk te doen aan het historische beeld.

Bij de bijzondere activiteiten gaat het onder meer om wandelingen, een mini-tentoonstelling in het Stadhuis, een begeleide wandeling door het Quintusbos in Haren en een optreden van het Noordelijk Vocaal Ensemble in de Kloosterkerk van Ten Boer.

Het hele programma is te vinden op http://www.openmonumentendag.nl/groningen. Voor sommige van de activiteiten moet gereserveerd worden.