Noodopvang asielzoekers aan Sint Petersburgweg houdt zaterdag Open Dag

nieuws
Foto via coa

Naar aanleiding van de landelijke Burendag organiseert het COA zaterdagmiddag een open dag bij de tijdelijke wooncontainers geplaatst aan de Sint-Petersburgweg.

Bij de wooncontainers, waar de gemeente Groningen en het COA sinds eind mei ongeveer 110 asielzoekers opvangen die eerste in de voormalige XL-straat bij Driebond zaten, is zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur tijd voor een kop koffie of thee en een gesprek met medewerkers en bewoners. De bewoners hebben hapjes gemaakt voor de bezoekers en er zijn optredens van een koor.

Met de Open AZC-dag wil het COA Nederlanders uitnodigen om asielzoekers te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan. Tegelijkertijd geven de organisaties en de bewoners een indruk van het dagelijkse leven in een asielzoekerscentrum.