“Maandag eerst regen en in de middag droger, dinsdag buien en onweer”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De komende dagen gaan herfstachtig verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis wordt het vanaf woensdag wat droger, hoewel buien mogelijk blijven maar ook de zon zich dan zal laten zien.

“Maandag in de ochtend en het eerste deel van de middag is er veel bewolking en valt er geregeld, lichte, regen”, vertelt Kamphuis. “Later in de middag wordt het droog en breekt de zon vanuit het noordwesten af en toe door. Het wordt 13 graden bij een matige zuidwestenwind, windkracht 3 tot 4. In de nacht van maandag op dinsdag opklaringen en vooral in het kustgebied enkele buien. De minimumtemperatuur ligt rond de 7 graden.”

Buien en onweer
“Dinsdag is het overwegend bewolkt en gaan er in de loop van de dag steeds vaker buien vallen. Daarbij is er kans op een slag onweer. Het wordt 13 of 14 graden bij een zwakke tot matige zuidwesten- tot westenwind, windkracht 2 tot 3. Komende avond en in de nacht van dinsdag op woensdag verdwijnen de meeste buien en klaart het op. Minima rond de 7 graden.”

Op vrijdag 16 of 17 graden
“Woensdag is er zo nu en dan zon maar zijn er ook een paar buien actief. In de loop van de dag klaart het vaker op en neemt de buienactiviteit af. Het wordt 13 of 14 graden bij een zwakke of matige westenwind, windkracht 2 of 3. Donderdag zijn er perioden met regen en vrijdag schijnt de zon zo nu en dan, maar ook dan valt er een bui of wat regen. Donderdag wordt het 12 of 13 graden en vrijdag is het met 16 of 17 graden iets milder. Tijdens het weekend blijft het, licht, onbestendig bij een graad of 15 of 16. Een heuse herfstweek.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.