Lange file op Sontweg vanwege afsluiting zuidelijke ringweg

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Automobilisten die zondagmiddag via de zuidelijke ringweg rijden moeten rekening houden met flinke vertraging. Doordat de ringweg vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg is afgesloten wordt het verkeer omgeleid, maar op de omleidingsroute loopt het in de middaguren vast. Dat meldt nieuwsfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl.

“Op de Sontweg is het halverwege de middag erg druk”, vertelt Wind. “Er staan een behoorlijke file vanaf de Sint Petersburgweg tot aan het Sontplein. Op het Sontplein slaan verreweg de meeste automobilisten af de Europaweg op om hun reis via de N7 voort te zetten.” De zuidelijke ringweg is alleen afgesloten voor verkeer vanuit Hoogezand richting het Julianaplein. Ook de toerit vanaf Meerstad richting knooppunt Euvelgunne is afgesloten.

Verkeer richting Drachten en Assen wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg. Volgens Aanpak Ring Zuid kan bestemmingsverkeer gebruik maken van de Europaweg, maar volgens de nieuwsfotograaf maken verreweg de meeste mensen gebruik van deze optie. De afsluiting duurt tot maandagochtend.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl