Kunstexpositie in de Akerk: ‘100x kunst’

‘100x kunst’, zo heet de kunstexpositie die vanaf deze donderdag 15 september te zien is in de A-kerk. De expositie is in opdracht van de gemeente Groningen georganiseerd door stichting Kunstpunt.

De expositie biedt ruimte aan honderd kunstenaars om één van hun werken tentoon te stellen. Daarnaast ontvangt elke deelnemer 1700 euro. Deze vergoeding is bedoeld om de kunstenaars financiële ondersteuning te bieden, aangezien zij vanwege de coronapandemie een moeilijke periode achter de rug hebben.

Kunstenaar Joyce Zwerver is één van de deelnemers. Ze is niet alleen blij met de vergoeding, maar ook met het feit dat ze haar kunst mag laten zien: ‘Het is een extraatje dat er ook een expositie aan gekoppeld is en dat mensen het ook echt te zien krijgen.’

De expositie is nog tot en met zondag 18 september gratis te bezoeken.