Jonge Groningse nieuwkomers tonen hun film op Nederlands Film Festival

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/LeoSynapse

Een groep jonge nieuwkomers uit Groningen heeft een korte film gemaakt rond het thema ‘vrijheid’. Hun film, en vele andere films worden op 28 september vertoond op het Nederlands Film Festival.

Meer dan 750 migranten uit het hele land hebben tijdens het project ‘Ithaka Filmt’ hun eigen films gemaakt. Enkele talentvolle leerlingen van de ISK Groningen (schakelklassen voor nieuwkomers) werden vervolgens geselecteerd voor de Ithaka Film Academie. Daar konden ze onder begeleiding van filmprofessionals hun eigen verhalen verfilmen. Die zijn straks te zien op het Nederlands Film Festival.

In de film ‘Peace of cake’ van leerlingen van ISK Groningen gaat het onder meer over thema’s als vrijheid, pesten en discriminatie. De kinderen, in de leeftijd van 10 tot 16 jaar, maakten tijdens het maken van de films kennis met alle facetten van film, maar leerden ook samenwerken en het actief oefenen van de Nederlandse taal.

Deel dit artikel: