Jeugdzorgorganisaties overhandigen petitie aan gemeenteraad voor hervorming

nieuws
Foto: Josiah Norton from FreeImages

Verschillende jeugdzorgorganisaties in Groningen overhandigen woensdag aan de Groningse gemeenteraad een petitie en aanbevelingen voor het hervormen van de jeugdzorg in Groningen.

De petitie wordt overhandigd door een afvaardiging van vakbond FNV en verschillende jeugdzorgprofessionals. In totaal zijn er vijfhonderd handtekeningen opgehaald waarmee aandacht wordt gevraagd voor negen aanbevelingen. “Het is niet voor het eerst dat wij aandacht vragen voor de hervorming van dit belangrijke onderwerp”, laat de FNV weten. “Eerder al werd er ingesproken tijdens een vergadering van de gemeenteraad. Woensdag vragen wij opnieuw aandacht voor dit onderwerp. Wij vinden dit een belangrijk moment, omdat deze maand de transitie van de jeugdzorg in Groningen weer besproken wordt. Eind vorig jaar werd die nog uitgesteld.”

FNV en de jeugdzorgprofessionals willen dat er meer aandacht komt voor de rol van de cliënt en de jeugdzorgprofessional. “Ook pleiten we voor meer aandacht voor preventieve maatregelen zodat de druk op de jeugdzorg af kan nemen.” De petitie is uiteindelijk voor 543 jeugdzorgwerkers ondertekend.