Inzamelingsactie voor slaapzakken en dekens vluchtelingen Ter Apel

nieuws

Er zijn in Groningen twee inzamelpunten ingericht voor dekens en slaapzakken voor vluchtelingen die zich in Ter Apel melden. MiGreat organiseer de actie die tot 7 oktober loopt.

MiGreat zegt dat ondanks alle maatregelen voor extra opvang nog vele vluchtelingen lang in de kou moeten wachten om een asielaanvraag te doen. Daaronder zijn ook kinderen. Afgelopen week sliepen er weer mensen buiten.

MiGreat is op zoek naar schone, kwalitatief goede en warme slaapzakken en dekens. Het gaat om éénpersoons-slaapzakken voor volwassenen en om warme wol of fleece dekens groot genoeg voor volwassenen. Kleding, dekbedden, spreien, lakens of dekbedovertrekken zijn niet nodig.

In het Oude RKZ in Groningen aan de Emmastraat 15 is een inzamelingspunt ingericht in de onderhoudshal. Inleveren kan hier tot 20.00 uur. Ook in het PvdA pand aan de Haddingestaat 10 kan men tussen 12.00 en 17.00 terecht. In Adorp is een inleverpunt aan de Onder de Wieken 25 van 9.00 tot 18.00 uur.