Het is bijna weer Stoptober: 28 dagen niet roken

nieuws
Foto: Dids (via pexels.com)

GGD Groningen en Verslavingszorg Noord Nederland dagen alle rokers uit om volgende maand 28 dagen lang niet te roken. Het is dan namelijk Stoptober.

Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. Dan zijn namelijk de meeste ontwenningsverschijnselen achter de rug. Als het je lukt om 28 dagen niet te roken, dan heb je vijf keer meer kans om het blijvend vol te houden. Van wie ooit meedeed aan Stoptober heeft ongeveer twee derde het volgehouden.

Deelnemers kunnen zich kosteloos opgeven via de website http://www.stoptober.nl.. De Stoptober-app is op de telefoon te downloaden. Daarin staan elke dag tips om vol te houden. Ook laat de app zien wat stoppen doet voor hun gezondheid en wat het oplevert aan geld. Ook kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen.