Herinrichting Grote Markt begonnen; eerste rode steentje ligt in plaveisel

Getooid in een roze helm en kniebeschermers en gewapend met een roze schep haalden wethouders Rik van Niejenhuis en Mirjam Wijnja maandagmiddag de eerste gele steentjes uit het plaveisel Tussen Beide Markten. Daarmee is de grote verbouwingsoperatie van de Grote Markt officieel begonnen.

Tegelijk met het verwijderen van de gele stenen legden de twee wethouders ook het eerste rode exemplaar in het plaveisel. Beide wethouders stellen blij te zijn dat de verbouwing begint en kijken uit naar het resultaat. Van Niejenhuis zit vanaf vandaag op een riante plek om de transformatie van het plein te volgen: “Vanaf mijn werkkamer in het Stadhuis zit ik echt op de eerste rang.”

Leeuwendeel Grote Markt kleur voor de Kerst rood

De werkzaamheden beginnen Tussen Beide Markten en trekken vanaf vandaag langzaam richting de oostkant van de Grote Markt. Het leeuwendeel van het marktplein gaat nog dit jaar op de schop. Voor de Kerst moet de kern van het plein (met uitzondering van de plek van de voormalige VVV en de noordzijde van de Grote Markt) voorzien zijn van nieuwe, rood gemêleerd stenen.

Tekst gaat verder onder de kaart

Werk moet eind volgend jaar klaar zijn

De plek van de oude VVV wordt pas eind volgend jaar aangepakt. Hier komen bankjes en bomen. De noordkant van het plein wordt ingericht voor standplaatshouders. Ook hier komen een tweetal bomen, bankjes en een waterpartij. Het eerste deel daarvan is komende zomer klaar. Voor het einde van volgend jaar is het hele plein verbouwd, inclusief de kop van de Poelestraat en de Oosterstraat, het Waagplein en het bestraatte gedeelte voor de Martinitoren.