Groningse frisbeeërs doen goede zaken in Polen op EK en WK Ultimate Frisbee

nieuws
Foto: André Witkam

Vijf jeugdspelers van de Groningse frisbeevereniging Gronical Dizziness hebben goede zaken gedaan op het Europees- en wereldkampioenschap Ultimate Frisbee dat in Polen werd gehouden. Dat laat de vereniging dit weekend weten.

Het kampioenschap vond in de afgelopen zomervakantie plaats. “Vijf jeugdspelers van onze vereniging werden geselecteerd om deel te nemen aan het Joint Junior Ultimate Champioenship”, vertelt Annegien Langeloo van de vereniging. “Het toernooi vond plaats in Wroclaw in Polen en bestond uit een Europees kampioenschap voor Onder-17-teams en een wereldkampioenschap voor Onder-20-teams. Namens onze vereniging zaten Quinten Werink en Boaz de Jong in het Onder-17-team. Zij eindigden uiteindelijk op de achtste plaats op het EK.”

Vijfde plaats op WK
Het team op het WK gooide hoge ogen. “In dit team drie van onze leden, de zussen Amber en Jade en hun broer Imme Hansma. Ondanks dat ze met flink wat tegenstand te maken kregen, eindigden ze uiteindelijk op de vijfde plaats.” Gronical Dizziness, dat sinds 1985 bestaat, is trots op de resultaten. Ultimate frisbee is een snelle en dynamische sport. Door in je team over te gooien probeer je de frisbee in de eindzone van de tegenstander te vangen. Op die manier scoor je. De tegenstander probeert ondertussen de frisbee te onderscheppen.

Open training
Voor mensen die nieuwsgierig zijn naar ultimate frisbee heeft Gronical Dizziness goed nieuws. “Op maandag 12 september hebben we een open training. De training vindt plaats van 17.30 tot 19.00 uur op Sportpark Het Noorden en is bedoeld voor iedereen tussen de 8 en 18 jaar oud.” Meer informatie vind je op deze website.