Groningen Airport Eelde en Evia Aero gaan samen voor duurzame luchtvaart

nieuws
Foto: Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde en het Duitse bedrijf Evia Aero gaan samenwerken aan het mogelijk maken van duurzame regionale luchtvaart.

Ze hebben hiertoe een intentieverklaring ondertekend. Evia Aero ontwikkelt een luchtvaartmaatschappij met elektrisch aangedreven vliegtuigen. Een deel van de vloot heeft een waterstofaandrijving. Evia Aero heeft Eelde als eerste toekomstige Nederlandse uitvalsbasis gekozen.

Het voornemen past in de ambitie van Vliegveld Eelde om op het gebied van waterstof en elektrisch vliegen een van de duurzaamste luchthavens van Europa te worden. Evia Aero wil met haar nieuwe vliegtuigtechnologie de luchtvaart duurzaam en economisch haalbaar maken. De aanwezigheid van lokaal opgewekte groene energie is voor het Duitse bedrijf een reden om voor Eelde te kiezen.