Geen spoorverdubbeling, maar slimme wissels moeten treinreis tussen Stad en Leer sneller maken

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De provincie Groningen en ProRail zetten een streep door het plan om het spoor tussen Scheemda en Groningen te verdubbelen. Dat meldt RTV Noord donderdagmiddag. Om ervoor te zorgen dat treinen over de Wunderline toch twintig minuten sneller kunnen rijden, kiest de provincie voor andere ’technische oplossingen’.

De aanleg van dubbel spoor zou 25 miljoen euro duurder worden dan gepland en daarmee het budget van 42 miljoen voor het project flink overschrijden. Materiaal om het dubbele spoor aan te leggen is veel duurder geworden en daarom kiest de provincie voor een andere oplossing.

Die is inmiddels gevonden: door ‘slimmere wisssels’ kunnen treinen harder aan en af rijden van een naar de stations op het traject tussen Groningen en Leer. In combinatie met een aantal andere aanpassingen tussen Stad en de Duitse plaats en verderop richting Bremen, denkt de provincie de tijdwinst van 20 minuten alsnog te kunnen halen.

Meer weten? Lees dan een uitgebreider artikel op de website van RTV Noord.