De Kunstwerf komende vrijdag officieel geopend

nieuws

De nieuwe culturele verzamelplek ‘De Kunstwerf’ aan de Bloemsingel wordt aanstaande vrijdag officieel geopend, in het bijzijn van een bont gezelschap aan musici, dans- en theatergezelschappen.

De opening wordt verricht door de wethouder Kirsten de Wrede van Cultuur en Rik van Niejenhuis van Ruimtelijke Ordening. Het gasloze en energieneutrale gebouw is een ontwerp van Ard de Vries en Donna van Milligen Bielke. De beroemde tuinarchitect Piet Oudolf heeft de voor het publiek toegankelijke tuin ontworpen.

In de Kunstwerf hebben diverse culturele instellingen oefenruimtes en werkplaatsen. Zij kunnen daar goed met elkaar samenwerken. Het gaat om Club Guy & Roni, Noord Nederlands Toneel, NITE, De Steeg, De Noordelingen, Het Houten Huis, Jonge Harten, Noordpool Orkest en Gebied-B. In de avond is er voor de direct omwonenden een open huis, met diverse optredens.