Zoveelste bestelbus rijdt zich klem onder viaduct Pop Dijkemaweg

nieuws
Foto: 112 Groningen

Voor de zoveelste keer heeft de bestuurder van een bestelbus zijn voertuig muurvast gereden onder het Kardingerweg-viaduct over de Pop Dijkemaweg.

De bestuurder kan niet zeggen dat hij niet gewaarschuwd was, want ook het hoogteportaal voor het viaduct werd geramd en uit zijn grondvesten getrokken. De schade aan de bestelbus was groot en ook het portaal raakte onherstelbaar beschadigd.

Naast het ringweg-viaduct over de Olgerweg en de Oosterhavenbrug is de Pop Dijkemaweg één van de plekken in Groningen waar jaarlijks een fors aantal bestelwagens de hoogte van hun voertuig te laag inschatten. Twee maanden geleden was het voor het laatst raak, maar ook in de jaren ervoor reden verschillende hoge bestelbusjes zich klem onder het viaduct.