‘Bij ons past het met gemak’ gaat niet op voor bestelbus bij viaduct Olgerweg

nieuws
Foto: 112 Groningen

Met een slogan als ‘Bij ons past het met gemak’ moet de bestuurder van een bedrijfswagen hebben gedacht dat hij een viaduct bij de Olgerweg met gemak kon passeren. Maar niet bleek minder waar, zo bleek dinsdagmiddag.

De bedrijfsbus bleek te hoog voor het viaduct en de bestuurder reed zijn voertuig klem onder de onderdoorgang van de zuidelijke ringweg.

De bestuurder kwam met de schrik vrij. Hetzelfde kon niet worden gezegd van de bedrijfswagen, die met de grote schade moest worden afgesleept. Ook het viaduct raakte enigszins beschadigd.

Het is niet voor het eerst dat een bedrijfsauto klem komt te zitten onder het viaduct. In de afgelopen jaren schatten verschillende bestuurders de hoogte van het viaduct verkeerd in, ondanks de waarschuwingsborden die er staan.