Zestien natuurfeestjes in Groningen tijdens Fête de la Nature

nieuws
Foto: FelixMittermeier via Pixabay

Komend weekend gaat Fête de la Nature van start. Op allerlei plekken in Nederland worden kleinschalige natuurfeestjes georganiseerd, waaronder zestien in onze provincie. 

In Groningen worden onder meer een oogstfeest, een natuurbelevingswandeling en een kampvuurconcert gehouden.

Fête de la Nature noemt zichzelf een ‘grassroots natuurfestival’. Er is niet één organisator; iedereen kan zelf een natuurfeestje of -activiteit opzetten. Aan de oproep van IVN om tijdens het eerste weekend van september een ‘eigen’ natuurfeestje te organiseren, is dit jaar goed gehoor gegeven.

‘Ons doel is om zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de natuur in al haar diversiteit,’ vertelt Alina Salomon van IVN Natuureducatie. ‘Fête de la Nature is hiervoor een uitgelezen kans. Iedereen kan een activiteit uitkiezen die bij hem of haar past. De stikstofcrisis, het verlies aan biodiversiteit en de droogte laten zien hoe erg de natuur onder druk staat. Des te belangrijker is het om de natuur te omarmen en door middel van al die feestjes de natuur zelf een podium te geven.’

Het initiatief werd negen jaar geleden opgezet door een groep enthousiastelingen met een groot hart voor de natuur. In 2020 ‘adopteerde’ IVN Natuureducatie het festival.