Tien maanden cel geëist tegen man uit Zuidwolde die ernstig ongeval veroorzaakte in Stad

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Tegen een man van 32 jaar uit Zuidwolde is dinsdag tien maanden celstraf en een rijontzetting van drie jaar geëist. De man veroorzaakte een ernstig verkeersongeluk in de herfst van 2020 in Stad. Daarover berichten verschillende media dinsdag.

Het ongeluk gebeurde in de nacht van 22 november. Rond 02.00 uur kregen de hulpdiensten een melding van een ongeluk op de Pop Dijkemaweg. Toen de hulpverleners arriveerden troffen zij een zwaar beschadigde personenauto aan, waarbij het motorblok van de auto tientallen meters verder terecht was gekomen. Drie personen raakten gewond. Behalve de 32-jarige bestuurder, die bij het ongeluk gelanceerd werd en op straat terecht kwam, raakten ook twee vrouwelijke inzittenden van 40 en 30 jaar gewond.

Alcohol en cocaïne
De drie personen hadden elkaar leren kennen op een feestje in de wijk Beijum. Aldaar besloot men om even wat sigaretten te halen. Tijdens deze rit ging het volledig mis. Uit onderzoek van de politie bleek dat de man met snelheden tussen de 75 en 85 kilometer per uur moet hebben gereden, terwijl op de Pop Dijkemaweg een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur geldt. Naar alle waarschijnlijkheid raakte de bestuurder een vluchtheuvel, raakte een stoep, waarna hij slingerend tegen een boom tot stilstand kwam. Uit onderzoek bleek dat de man 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Ook had hij cocaïne gebruikt.

Eerder ongeluk
De Officier van Justitie neemt het gedrag de man zeer kwalijk. Twee maanden voor het ongeluk werd het rijbewijs van de man ingevorderd vanwege het rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding. Volgens de Officier mag het een wonder heten dat iedereen het ongeluk heeft overleefd. De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.