Speelfestival Selwerd viert vijfjarig jubileum

nieuws
Foto: Speeltuincentrale.

De Speeltuincentrale viert maandag 8 augustus, samen met Buurt- en Speeltuinvereniging Selwerd en Wij-Selwerd, dat vijf jaar geleden het eerste Speelfestival in de wijk van start ging.

In 2018 vond het Speelfestival, met veel gratis zomeractiviteiten voor kinderen, alleen in Selwerd plaats. Anno nu kunnen kinderen in elf wijken genieten van een vijfdaags festival in de speeltuinen van de diverse Buurt- en Speeltuinverenigingen in Groningen. Bij de speelfestivals zijn in totaal 40 vrijwilligers betrokken. Ze vinden plaats tijdens diverse vakantieweken.

De komende week worden de speeltuinen van Selwerd en de Korrewegwijk omgebouwd tot een tropisch eiland, met allerlei educatieve, creatieve, sportieve en gezonde activiteiten. Er wordt gedanst, geklommen, gezwommen, geknutseld, en dat alles op zijn tropisch. De opening is maandag om 13.30 uur in BSV Selwerd, Elzenlaan 72.