Overgang Michael de Leeuw naar Willem II nagenoeg rond

sport
Foto: FC Groningen

De overgang van FC Groningen-speler Michael de Leeuw naar Willem II lijkt in kannen en kruiken. De aanvaller kon bij de FC niet meer rekenen op een basisplaats.

De 35-jarige De Leeuwr wordt deze woensdag medisch gekeurd in Brabant. Dat meldt Voetbal International. De beide clubs hadden volgens VI eerder al een overeenkomst bereikt over de transfer. De Leeuw had eerder nog twijfels over een verhuizing naar het zuiden, Er zou ook belangstelling zijn van zijn voormalige club FC Emmen.

Trainer Frank Wormuth van FC Groningen nam De Leeuw eind vorige week niet op in zijn wedstrijdselectie en dat zou de aanvaller op andere gedachten hebben gebracht. Volgens VI betaalt Willem II een kleine transfersom om het nog eenjarige contract van De Leeuw af te kopen. De Leeuw speelde van 2007 tot 2009 bij de jeugd van Willem II en kreeg zijn eerste contract bij Veendam. Voor FC Groningen speelde hij 140 wedstrijden en scoorde daarin 50 maal.