Opnieuw twee aanhoudingen voor afvaldumpingen op A7

nieuws

In het onderzoek naar de afvaldumpingen op de A7 hield de politie dinsdagochtend opnieuw twee verdachten aan.

Het gaat om een 20-jarige man uit Gorredijk en een 19-jarige man uit Opende. De twee mannen worden dinsdag verhoord door de politie. Bij welke dumpingen de twee mannen precies betrokken zijn, is nog niet duidelijk. Nader onderzoek moet dat gaan uitwijzen. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

De Fries en de Groninger zijn de tweede en de derde aanhouding voor de dumpingen op de A7. Maandag werd bekend dat een 32-jarige man uit Westerkwartier twee weken vast blijft zitten voor de dumpingen, nadat hij afgelopen vrijdag werd aangehouden. Van deze man is wel bekend bij welke dumpingen hij betrokken is, namelijk die van 28 juli en 1 augustus bij Marum en Frieschepalen.

Ongeluk

Door de dumping van het afval bij Frieschepalen ontstond een ongeluk. De betrokkenen bleven wonderwel ongedeerd. Rijkswaterstaat had moeite om het afval van de weg te krijgen, omdat aannemers bang waren voor bedreigingen. Uiteindelijk werd in de loop van donderdagmiddag toch een bedrijf bereid gevonden om het afval weg te halen.

Tips blijven welkom

Voor de afvaldumpingen bij de A7-afslag Leek en op de A32 bij Meppel zijn nog geen verdachten aangehouden. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en camerabeelden. Informatie of beelden delen met de politie kan via het online tipformulier of via de opsporingstiplijn: 0800-6070.

Deel dit artikel: