Opbouw Noorderzon verloopt voorspoedig: “We zoeken nog wel vrijwilligers”

nieuws

Het Noorderplantsoen wordt deze dagen langzaam het thuis van het Noorderzon Festival. Volgens Milou de Boer van de organisatie verloopt de opbouw succesvol, maar zoekt men nog wel vrijwilligers.

Hoi Milou! Hoe gaat het?
“Het gaat ontzettend goed. Als ik hier in het Noorderplantsoen rondloop dan zie ik dat er ontzettend hard gewerkt wordt. Het is denk ik ook wel goed om te zeggen dat ik heel erg trots ben op iedereen. Het is behoorlijk warm, en toch wordt er hard doorgewerkt. Ik heb daar veel respect voor. De opbouwwerkzaamheden verlopen volgens schema.”

Ik denk dat er heel veel ijsjes worden gegeten?
“Haha, ja absoluut. En er wordt veel water gedronken, en ook de zonnebrandcrème is erg belangrijk. Er wordt veel gesmeerd.”

Komende donderdag begint het festival. Vorige maand lieten jullie weten nog druk op zoek te zijn naar vrijwilligers. Hoe verloopt die zoektocht?
“Naar aanleiding van de oproep heeft het gelukkig flink wat vrijwilligers opgeleverd die ons de komende periode gaan helpen. Tijdens eerdere edities van het festival waren er rond de achthonderd vrijwilligers actief. Het gaat om mensen die achter de bar staan, die de kaartverkoop verzorgen en die helpen bij het opbouwen en afbouwen van de podia. Op dit moment zoeken we nog voornamelijk mensen die willen helpen in de horeca.”

Kunnen vrijwilligers zich nog aanmelden?
“Absoluut. Mocht je geïnteresseerd zijn dan ben je van harte welkom. En ter verduidelijking. Het festival duurt elf dagen. Maar het is niet zo dat we ook van jou verwachten dat je hier elf dagen bent. Als je alleen een dagdeel wilt helpen dan ben je ook van harte welkom. En als je graag samen met een vriend of vriendin een vrijwilligersdienst wilt draaien, dan is dat ook mogelijk. Dus eigenlijk gaat het qua zoektocht naar vrijwilligers best wel goed, maar we kunnen echt nog wel wat mensen gebruiken om straks alles in goede banen te laten verlopen.”

Meer informatie over een vrijwilligersfunctie op Noorderzon vind je op deze website.

Verslaggeefster Mirre van de Klok maakte vorige maand een reportage over de zoektocht naar vrijwilligers: