Noorderzon: ‘Vrijwilligers opgelet, wij kunnen jullie hulp goed gebruiken!’

Het is voor het festival Noorderzon dit jaar voor het eerst een moeilijke opdracht om aan vrijwilligers te komen, daarom doet de organisatie nu een oproep: schrijf je in!

Voorheen stonden vrijwilligers in de rij om onderdeel te zijn van het zomerfestival in het Noorderplantsoen, maar dit jaar valt dat toch wat tegen. Door het hele land zijn grote personeelstekorten en dat merkt Noorderzon ook. Zoë Visser neemt de personeelsplanning van het festival op zich: ‘We hadden eerst rond de 800 vrijwilligers en daar zitten we eigenlijk nu nog lang niet op.’ Er zijn vrijwilligers achter de bar nodig, bij de kaartverkoop en bij de op- en afbouw van verschillende podia.

Louis Meeuws heeft twee jaar lang als vrijwilliger voor Noorderzon gewerkt en dat is hem goed bevallen: ‘Het was hartstikke leuk! Noorderzon is voor mij echt een plek om oude bekenden tegen te komen, maar ook om heel veel nieuwe mensen te leren kennen.’ Meeuws zit zelf nu in de organisatie van het festival. Dat er geen financiële compensatie voor het werk is, moet volgens de organisatie geen probleem zijn. ‘De sfeer is heel goed en er wordt natuurlijk ook goed voor je gezorgd. Je kunt ook naar leuke voorstellingen.’ vertelt Visser.

Gaat Noorderzon nog wel door?

Dat het festival door personeelstekorten niet doorgaat is volgens de Visser geen optie: ‘Noorderzon gaat zeker door. Hoe dan ook. We komen wel aan de vrijwilligers, maar dan hebben we wel jullie hulp nodig.’

Aanmelden

Noorderzon wordt gehouden van donderdag 18 augustus tot zondag 28 augustus. Op de website van het festival kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.