Noorderzon Festival goed van start gegaan: “Veel vrolijke gezichten”

nieuws
Foto: Niels Knelis Meijer

Het Noorderzon Festival is goed van start gegaan. Dat laat woordvoerder Milou de Boer zondagavond weten.

“Als organisatie zijn we heel positief, het gaat heel goed”, reageert De Boer. “Het was namelijk best wel een beetje spannend. De afgelopen twee jaar zijn we geplaagd door de coronacrisis. In 2020 en 2021 vonden er aangepaste edities plaats. Dit jaar is het weer als vanouds. En het is fijn dat we weer gevonden worden, dat we weer gevonden worden. Dat we oude bekenden zien, maar dat we ook nieuwe gasten mogen ontvangen.”

“Ik zie alleen maar mensen die aan het genieten zijn”
Volgens de zegsvrouw zijn de aantallen bezoekers over de eerste dagen vergelijkbaar met het aantal bezoekers over de eerste dagen in 2019. “We zien het ook aan de kaartverkoop die goed gaat, we mogen mooie en leuke reacties ontvangen en we zien ook mooie recensies in de media van voorstellingen die bij ons te bekijken zijn. Dus ja, we zijn positief. En ik loop nu rond op het terrein, en ik zie alleen maar mensen die lekker aan het genieten zijn. Waarbij we natuurlijk ook heel veel geluk hebben met de weersomstandigheden.”

Vrijwilligers
Vorige week liet het festival weten dat men nog dringend op zoek was naar vrijwilligers, waarbij in het extreemste geval wellicht bars dicht zouden moeten. “Die oproep heeft effect gehad, want daarna hebben zich flink wat vrijwilligers gemeld, en daar zijn we ontzettend blij mee. Maar we zijn nog niet helemaal uit de zorgen. We kunnen nog best wel wat handjes gebruiken. Zeker voor bepaalde dagdelen. Dus mochten mensen ons willen helpen, men is zeker nog van harte welkom.” Meer informatie is te vinden op de website.