“Mensen zijn verrast, ze verwachten niet dat hier zo’n mooie zwemplas ligt”

nieuws
Facebook: Natuurbad en Camping Engelbert

De temperatuur loopt zaterdag opnieuw op naar tropische waarden. Bij natuurbad Engelbert hebben ze aan belangstelling geen gebrek.

“Het is flink druk”, vertelt Patrick, die samen met Tanja sinds het begin van dit jaar het natuurbad en de camping runt. “Gisteren mochten we ongeveer 550 mensen verwelkomen. Het is op dit moment rond 14.30 uur en de teller staat nu op 400 bezoekers, waarbij ik verwacht dat er nog wel wat bij gaat komen, en we opnieuw richting de 550 gaan. Ja, dit zijn hoogtijdagen, het is genieten.”

“Mensen kijken hun ogen uit”
En genoten wordt er. “We krijgen ontzettend leuke reacties. Als we in gesprek gaan met de bezoekers dan komen ze hier uit Engelbert, uit Stad, maar ook uit de regio. Zelfs uit Utrecht komen mensen ons bezoeken. Dat er een natuurbad is, dat lijkt wel algemeen bekend. Maar wat zo leuk is. Mensen komen hier, en sommigen weten niet wat ze kunnen verwachten. En die kijken dan vervolgens hun ogen uit. Dat er zo’n mooie zwemplas is te vinden op deze locatie, dat verwachten ze niet.”

“Veel ijsjes verkocht”
“Wat het meeste in het oog springt? Ja, dat is toch wel de duiktoren, die een hoogte heeft van vijf meter. Maar ook horen we positieve verhalen over de kwaliteit en de temperatuur van het zwemwater. Tot nu toe hebben we een heel goed seizoen. En ook de horeca heeft daar voordeel van. We hebben deze dagen al heel wat ijsjes verkocht.”

Er waait een andere wind
Met de komst van Patrick en Tanja waait er ook een andere wind. “We zijn het wat anders gaan doen. We hebben de afgelopen maanden verschillende aanpassingen gedaan. Zo zijn er nieuwe trekkerhutjes geplaatst waar mensen kunnen overnachten, zijn er nieuwe parkeerplaatsen gekomen en worden er op het terrein wat meer activiteiten gehouden waardoor we hopelijk meer mensen aanspreken. Ook via sociale media timmeren we aan de weg om wat meer bekendheid te krijgen. En ook voor de toekomst hebben we nog genoeg plannen in het vat.”

“Dit mooie weer mag nog heel lang blijven”
Toch loopt het seizoen al flink richting het einde. “We zijn officieel geopend tot en met 3 september. Maar als het dan nog steeds heel mooi weer is, dan gaan we de zwemplas uiteraard nog niet sluiten. Dan gaan we de sluitingsdatum naar achteren schuiven. En eerlijk is eerlijk, dit mooie weer mag wat mij betreft nog heel lang duren.”

Deel dit artikel: