Kroegeigenaar verrast door grote toeloop vanwege KEI-week

nieuws
Foto: politie Groningen

Een kroegeigenaar aan de Grote Kromme Elleboog zal zich zondagavond waarschijnlijk twee keer achter zijn oren hebben gekrabd. Voor zijn zaak stond een grote lading studenten.

“Studenten hebben er een traditie van gemaakt om aan de vooravond van de KEI-week de avond en nacht door te brengen in de kroeg”, vertelt de politie op sociale media. “De eigenaar had dit echter niet voorzien waardoor er iets teveel personen voor de zaak stonden.” Dezelfde agenten moesten kort daarvoor al in actie komen vanwege een melding van geluidsoverlast. “Met de studentes hebben we een goed gesprek gehad. Het is duidelijk dat de feestjes voor de KEI-week vanavond al zijn begonnen.”

De KEI-week start maandag. De introductieperiode voor aanstaande studenten trekt naar alle waarschijnlijkheid rond de 5.500 belangstellenden die tot en met vrijdag in alle mogelijke vormen kennis maken met de stad.

Deel dit artikel: