“Aantal KEI-lopers gaat komende week richting de 5.500 deelnemers”

nieuws
De opbouw van de Grand Opening op de Grote Markt is zaterdag in volle gang. Foto: Rieks Oijnhausen

De verwachting is dat komende week rond de 5.500 aanstaande studenten de KEI-week gaan lopen. Volgens het KEI-bestuur hebben zich inmiddels 5.000 studenten aangemeld.

“De verwachting is dat er maandag, tijdens de startdag nog zo’n vier- tot vijfhonderd studenten bij gaan komen”, laat het bestuur weten. Daarmee is het aantal KEI-lopers net zo hoog als tijdens de laatste normale editie in 2019. De edities van 2020 en 2021 werden geplaagd door maatregelen om het coronavirus onder de duim te houden. Ondanks dat trok de KEI-week van vorig jaar ook rond de 5.500 bezoekers, hoewel toen flink wat activiteiten online plaatsvonden.

Ondanks de hoge bezoekersaantallen van vorig jaar worden tijdens de aanstaande editie de meeste online-activiteiten losgelaten. “De kracht van de KEI-week zit in het fysieke gedeelte. Mensen spreken, de stad zien en ervaren”, aldus het bestuur. De KEI-week start aanstaande maandag traditioneel met de inschrijving en de informatiemarkt. Aan het eind van de middag wordt er kennis gemaakt met de KEI-leiders, in de avond vindt de ‘Opening Night’ plaats, waarvan de opbouw op de Grote Markt zaterdag al in volle gang was.