Hullabaloo trekt vol Stadspark: “Goldband kreeg het publiek helemaal mee”

nieuws
Foto: Anneloes Struik

De tweede editie van het Hullabaloo-festival in het Stadspark is zaterdag een succes geworden. Volgens OOG Tv-verslaggeefster Anneloes Struik genoot het publiek volop.

“Het terrein bestaat uit vijf podia”, beschrijft Struik het terrein. “Op de Mayhem, de mainstage, zijn artiesten als Danny Vera, Racoon en Kygo geprogrammeerd. Het festival begon rond 12.00 uur, en bij dit podium was het direct druk. Het was duidelijk dat de meeste mensen toch kwamen voor de artiesten die hier optraden. Bij de Brouhaha, een crossoverstage, was het aanvankelijk rustiger. Tot de Goldband hier ging optreden. Die kregen het publiek helemaal mee, en toen stond het bij dit podium ook vol.”

“Gezellig”
Struik omschrijft de sfeer als gezellig. “Er is veel vrolijkheid en er is veel gezelligheid.” Op sociale media zijn wel reacties te vinden van mensen die klagen over het voedselaanbod dat zij onder de maat vinden. Het festival duurt nog tot 00.00 uur. Hullabaloo werd in 2019 voor het eerst georganiseerd, en duurde toen twee dagen. Vanwege de maatregelen om het coronavirus onder de duim te houden kwamen de edities van 2020 en 2021 te vervallen. Dit jaar duurt het festival één dag.

Geluidsoverlast
Of iedereen blij is met het festival in het Stadspark valt nog te bezien. Op de redactie van OOG Tv kwamen zaterdag verschillende meldingen binnen van geluidsoverlast. Het gaat met name om bewoners in de wijk Corpus den Hoorn. Vanwege een wind uit noordelijke richting zijn de festivalgeluiden in deze wijk goed te horen. “Op de ene plek in de wijk is het beter hoorbaar dan op de andere plek”, laat een bewoner weten. “Maar het is niet zo dat je kunt horen wat er gespeeld wordt. Het zijn de zware geluiden die in de buurt hoorbaar zijn. Alsof er de hele dag in de directe nabijheid enorm geheid wordt. Heel vervelend.”

Foto: Anneloes Struik