Aanpak Ring Zuid maakt skeeleren op zuidelijke ringweg voor één keertje mogelijk

nieuws
Foto: Csaba Nagy via Pixabay

Skeeleren op de zuidelijke ringweg. In normale omstandigheden is het ten strengste verboden, maar op 20 augustus mag het voor één keertje.

Vanwege werkzaamheden is de zuidelijke ringweg tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne in beide richtingen tussen zeven weken afgesloten. “Hier wordt de ringweg verbreed en opnieuw ingericht”, meldt Aanpak Ring Zuid. “Op een deel van de weg ligt nieuw asfalt en in het weekend van 20 augustus wordt er niet gewerkt. Een perfect moment om dit deel van de weg eenmalig open te stellen voor publiek.”

Het skeelerevenement is bedoeld voor jong en oud. “Je kunt vrij skeeleren, maar je kunt ook les krijgen hoe je moet remmen en bochten moet nemen. Catering is aanwezig voor de deelnemers die trek of dorst krijgen.” In totaal kunnen er vijftig mensen deelnemen aan het skeelerevenement. De inschrijving ging woensdagochtend open en ging korte tijd later al weer dicht. “Het aantal van vijftig deelnemers werd in korte tijd bereikt, daarmee zitten we vol en is inschrijven niet meer mogelijk.” De organisatie laat weten dat bij slecht weer het evenement niet door zal gaan.