Michael de Leeuw zegt FC Groningen vaarwel

sport
Foto: FC Groningen

De overgang van Michael de Leeuw naar Willem II is definitief. FC Groningen heeft met de eredivisieclub uit Tilburg overeenstemming bereikt over een directe overgang.

De 35-jarige spits had in Euroborg nog een doorlopend contract tot de zomer van volgend jaar. De Leeuw tekende een tweejarig contract. Hij werd geboren in het Brabantse Goirle, onder de rook van Tilburg, en doorliep de jeugdopleiding van Willem II. De Leeuw kwam in twee periodes in totaal tot 171 wedstrijden voor FC Groningen. Hij scoorde daarin 61 keer.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen op de website van de club: “Vorig seizoen was Michael nog veelal basisspeler. Dit seizoen vullen we de posities voorin anders in en daarbij is Michael niet de eerste optie. We hebben daarover de afgelopen periode diverse gesprekken met elkaar gevoerd, waarbij Michael de wens had om meer perspectief te hebben op speeltijd.” Omdat de club hem dat niet kon bieden, was een transfer ook een mogelijkheid. “We hebben afgesproken dat als Michael na zijn actieve carrière terugkeert naar Groningen, wij een kop koffie gaan drinken om te kijken of we in de toekomst nog iets voor elkaar kunnen betekenen.”

De Leeuw, eveneens op de website van FC Groningen: “Ik voel me nog goed en fit en ben nog niet klaar als speler. Ik denk nog van waarde te kunnen zijn voor het team. En op dat deel had ik voor dit seizoen weinig perspectief.” De aanvaller denkt niet aan een definitief afscheid van de stad: “Mijn gevoel voor FC Groningen en Groningen is groot. Mijn vrouw en de kinderen wonen en leven er ook heel graag. Wij keren dus zeker terug naar het Noorden. FC Groningen is een geweldige club, die mij veel heeft gebracht. De supporters en sponsors vormen de ziel van de club. Ik heb van hen altijd een enorme waardering en steun gevoeld. Hiervoor wil ik iedereen hartelijk bedanken.”