Voormalig international Atty Eelkema wordt trainer van eerste meidengroep FC Groningen

sport
Foto via FC Groningen

Vanaf dit seizoen is Atty Eelkema de trainer, coach en manager van de eerst meidengroep die vanaf dit seizoen bij FC Groningen gaat trainen. Dat maakte de club vrijdagochtend bekend.

De veertigjarige Eelkema speelde Eredivisievoetbal bij SC Heerenveen en kwam twee keer in actie voor de Oranjevrouwen. Na haar actieve loopbaan was Eelkema trainer bij de vrouwenafdeling van VIOD en Stiens.

Eelkema stelt uit te kijken naar de uitdaging bij FC Groningen: “Er ligt een goed plan bij FC Groningen en dat plan spreekt me aan. Met haalbare doelen en ook de droom van Euroborg. Als trainer hoop ik de meiden technisch en tactisch te laten groeien en met mijn ervaring met spelen op het hoogste niveau weet ik welk topsportgedrag er nodig is om het uiteindelijk te halen als topsporter. Ik kijk er enorm naar uit om hier te beginnen.”

De voormalig international tekent een contract tot halverwege volgend jaar bij FC Groningen. Ze wordt daarmee de eerste vrouwelijke trainer in de geschiedenis van de club. Haar aanstelling valt samen met de komst van de eerste vrouwenelftallen bij FC Groningen, die nu nog binnen de Opleiding van de club hun plek krijgen. Over vier jaar wil FC Groningen een volwaardig elftal hebben in de Eredivisie voor vrouwen.

Deel dit artikel: