FC Groningen wil binnen vier jaar volwaardige vrouwenselectie

nieuws
Foto via FC Groningen

Na de zomervakantie start FC Groningen binnen de opleiding met vrouwenvoetbal. Dat maakte de club maandagochtend bekend. Dit seizoen gaan twee trainingsgroepen van start en binnen vier jaar wil de club een volwaardige eerste vrouwenselectie hebben.

De club nam de beslissing op basis positieve resultaten uit een haalbaarheidsonderzoek, wat vorig seizoen werd uitgevoerd. Valerie Overkamp, projectleider bij FC Groningen, deed dit onderzoek. Uit het onderzoek bleek onder meer dat het van onderaf opbouwen van een voetbalpiramide binnen het  meiden- vrouwenvoetbal de beste manier is om te beginnen. FC Groningen kiest er dan ook bewust voor om niet meteen te starten met een eigen team in de Eredivisie.

De meiden in de twee trainingsgroepen die volgend jaar gaan beginnen, blijven in eerste instantie ook lid van hun eigen amateurvereniging. De oudste groep (onder-13 tot en met onder-15) traint meerdere keren per week, de speelsters onder-12 trainen één keer per week bij FC Groningen. De meiden kunnen allemaal gebruik maken van dezelfde faciliteiten als de jongens in de Opleiding.

‘Dromen van spelen in Euroborg en misschien wel meer’

“FC Groningen heeft een groot achterland met veel potentie, ook voor jonge meiden die voetballen. Maar meiden met een voetbaldroom konden tot op heden nergens terecht”, vertelt Wouter Gudde, algemeen directeur bij FC Groningen. “Daar gaat vanaf nu verandering in komen, wij pakken die verantwoordelijkheid. FC Groningen is een club waar iedereen kan groeien, jongens en meiden. Ook meiden kunnen gaan dromen van het spelen in Euroborg en misschien wel meer; de OranjeLeeuwinnen. Dat is onze ambitie, maar we doen het wel op onze eigen manier.”

Deel dit artikel: