Subsidie van 1,4 miljoen voor ontwikkeling ‘groene’ schepen

nieuws

Een consortium van 21 rederijen, scheepswerven, toeleveranciers, laboratoria, hogescholen en de Rijksuniversiteit kreeg woensdag een Europese subsidie van 1,4 miljoen euro voor de ontwikkeling naar ‘groene’ scheepvaart.

De Groningse gedeputeerde IJzebrand Rijzebol overhandigde een cheque van 1,4 miljoen euro aan de initiatiefnemers van het innovatieproject. De maritieme sector in Noord-Nederland bundelt alle kennis en kunde om de technologische stap te maken naar schone, ‘groene’ scheepvaart en gedigitaliseerde scheepsbouw. Deze coalitie wil voorop lopen in de transitie naar grootschalige emissieloze scheepsbouw en scheepvaart. Hierbij worden technieken gebruikt zoals digitalisering, CO2-afvangen aan boord en robotisering van bouwprocessen.

Voor deze ontwikkeling is samenwerking tussen bouwers, technologie-ontwikkelaars, rederijen en kennisinstellingen essentieel, tezamen met digitaliseren van de bouwprocessen om toekomstige emissieloze schepen ook in Noord-Nederland te bouwen.

Deel dit artikel: