Stadjer die kind in koffer stopte en moeder verkrachtte wil af van celstraf en direct met tbs beginnen

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De 43-jarige Stadjer die vorig jaar september een vrouw en haar kind zwaar toetakelde in een woning aan de Marmerstraat, gaat in hoger beroep tegen de straf (negen jaar cel en tbs) die hij twee weken terug kreeg opgelegd. De Stadjer wil af van de celstraf, omdat hij op die manier meteen behandeld kan worden.

Dat meldt RTV Noord maandagochtend.

De Stadjer vindt dat hij, tijdens het incident, niet verminderd toerekeningsvatbaar was. De 43-jarige Groninger stelt volledig ontoerekeningsvatbaar te zijn geweest en wil daarom dat het Gerechtshof zich opnieuw buigt over de zaak. De Groninger hoopt dat het hof de celstraf van tafel haalt en hem meteen laat beginnen met een behandeling in een tbs-kliniek. Die krijgt hij niet tijdens het uitzitten van zijn celstraf.

De Stadjer werd twee weken geleden veroordeeld voor het zwaar mishandelen en verkrachten van een voor hem onbekende 27-jarige vrouw in een woning aan de Marmerstraat in Vinkhuizen. De man takelde ook het tweejarige zoontje van de vrouw flink toe en stopte het kind in een koffer. De dreumes liep daarbij zwaar hersenletsel op en zijn moeder raakte blind in één oog.