Stadjer (18) aangehouden voor beschieten woning aan Radiumstraat

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdagochtend 18-jarige jongen uit Groningen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident in de Radiumstraat in Groningen.

Volgens de politie zit de verdachte vast in volledige beperkingen. De jongen wordt verhoord. Ook een woning in de Stad werd doorzocht in verband met het onderzoek. Het onderzoek van de politie naar het incident gaat onverminderd door.

De schietpartij waar de Stadjer voor is aangehouden, vond op 9 oktober plaats in een zijstraatje van de Radiumstraat. De kogel drong door het woonkamerraam heen en vloog dwars door de woonkamer. Wonderwel raakte niemand gewond door de beschieting.

Dezelfde woning in de Radiumstraat werd halverwege januari nogmaals beschoten. Op 20 mei werd een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor deze beschieting. Ook een woning aan de Zandsteenlaan werd halverwege januari beschoten. De politie onderzoekt of 18-jarige Stadjer ook iets te maken heeft met deze twee andere schietincidenten.

Deel dit artikel: