Pensionstal De Onneresch moet ruim 250 zonnepanelen krijgen: “Omwonenden kunnen meedoen”

nieuws
Foto: google maps

Op pensionstal De Onneresch aan de Dorpsweg in Onnen moeten in de toekomst ruim 250 zonnepanelen komen te liggen. Het zonnedak is een initiatief van Duurzaam Onnen.

“Omwonenden uit Onnen en omliggende dorpen kunnen meedoen aan dit project en op deze manier mee profiteren van de inkomsten van het zonnedak”, vertelt Menno Visser van Opwek Coöperatie Duurzaam Onnen. “Met het zonnedak wordt er een bijdrage geleverd aan een duurzame leefomgeving. De bedoeling is dat er ruim 250 zonnepanelen op het dak komen te liggen. Geïnteresseerden kunnen één of meer zonnepanelen aanschaffen, waarbij één participatie 250 euro kost. De inschrijving start op 1 september, maar belangstellenden kunnen zich nu al reeds laten registreren voor de nieuwsbrief. Inwoners uit Onnen hebben voorrang op andere inwoners uit het postcoderoos-gebied, dat behalve uit Onnen ook uit Haren, Glimmen en Groningen-Zuid bestaat.”

Het leggen van zonnepanelen wordt gecombineerd met het verwijderen van asbest op de locatie. De afgelopen periode is het dak van de pensionstal onderzocht op draagkracht en is daarbij geschikt gebleken. Om het project te realiseren zijn verschillende subsidies beschikbaar gesteld. De Opwek Coöperatie Duurzaam Onnen heeft als doel om ook op andere locaties in Onnen vergelijkbare projecten te realiseren.

Meer informatie is te vinden op deze website.